Alta buscadors

dimecres, 17 de març del 2010

Assumptes militars i bèl·lics

La que tradicionalment és considerada com la guerra més breu de la història succeí el 27 d'agost de 1896 i enfrontà la Gran Bretanya i el que, en aquell temps, era un sultanat dependent d'aquest país : Zanzíbar. La guerra fou declarada a les 9:02 del matí i finalitzà 38 minuts després, a les 9:40.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I la més llarga va durar 335 anys(1651-1986)encara que va ser la més "pacífica" doncs mai hi va haver ni un sol tret. No haurien d'existir les guerres, però existeixen...si més no que totes siguin com aquesta.

Lluís Ribes Mateu ha dit...

Interessant reflexió. La guerra més llarga hauria estat la Guerra dels Cent Anys que va durar més d'un segle, en concret 115 anys. No obstant això, l'aanomenada Guerra d'Arauco, una sèrie interrompuda de batalles, va durar uns 300 anys, amb llargs períodes de treva. Si es considera com una guerra contínua, la guerra de la Reconquesta en la península Ibèrica és, de bon tros, la més llarga de la història amb gairebé 800 anys, si no considerem els freqüents tractats de pau, aliances i batalles esporàdiques molt localitzades. Eren les típiques guerres de tipus feudal, que van ocasionar la proliferació de castells defensius, els quals li van donar el nom al regne de Castella, encara que també van proliferar en la resta de la península. Però qui ets?????????

Anònim ha dit...

Ets el "puto boss" jejejeje.
I ara que et sembla una de les guerres més absurdes (com totes,però aquesta potser més)Batalla de Karansebes: Va ser un curiós incident que va tenir lloc a la guerra Russo-Turca (1787-1792). El 1788 l'exèrcit austríac es va desplaçar amb 100.000 homes cap a la ciutat de Karansebes per acampar i després desenvolupar la invasió (hem de tenir en compte que la majoria de soldats no parlaven alemany per pertànyer a pobles sotmesos). Els primers en arribar van ser els hússars en missió de reconeixement. Només van trobar uns gitanos als que van comprar diversos barrils d'aiguardent. Després va arribar la infanteria, la qual va voler sumar-se a la festa. La negativa dels hússars va portar a una disputa que va acabar amb un tir a l'aire que va donar començament a una de les batalles més absurdes.

Els romanesos de l'exèrcit austríac van creure que el tret era d'un franctirador turc i van començar a donar la veu d'alarma: "Turcs!". Els hússars van sortir corrent. Els oficials austríacs van intentar imposar l'ordre cridant "Halt" ("Alt"). No obstant això, els soldats van entendre "Al là", el crit de guerra otomà, el que va donar lloc a un major caos. Un destacament de cavalleria que arribava en aquell moment, en veure als hússars fugir, va ordenar l'atac contra el "enemic". Un altre destacament d'artilleria, en veure la càrrega de la cavalleria, va ordenar l'atac davant els supòsits turcs.

Els veritables turcs van arribar dos dies després trobant-se amb 9.000 morts.
És de ser rucs?????

Anònim ha dit...

He tingut una petita equivocació, a dalt he posat la "guerra més absurda" però va ser una batalla, que va tenir lloc durant la guerra Russo-Turca (1787-1792).Sorry