Alta buscadors

diumenge, 10 de gener del 2010

Mil Sols esplèndids, de Khaled Hosseini

Khaled Hosseini va néixer a Kabul. Quan tenia onze anys la seva família es va traslladar temporalment a París, però el cop d'Estat comunista i la invasió soviètica a l'Afganistan els van forçar a demanar asil polític als Estats Units. A Califòrnia, es va graduar en biologia, al mateix temps que va iniciar-se en la literatura. Actualment, Hosseini col·labora amb l'Agència de Refugiats de les Nacions Unides.

La novel·la ens explica l'excepcional història d'una amistat i d'un amor indestructibles durant tres dècades de la història d'Afganistan. Un extraordinari relat de la vida de dues generacions unides tràgicament per la guerra endèmica en aquest país. L'amistat entre dues dones, la Mariam i la Laila, i d'un amor que sobreviu a totes les adversitats més colpidores : a la invasió soviètica, la guerra civil afgana, els talibans tan temuts i l'arribada nord-americana com a teló de fons. I la seva lluita per trobar la felicitat i, en últim terme, per sobreviure.

Un relat realment colpidor del que van haver de passar les dones en aquest país i que ens fa veure que les dones, potser, van endur-se la pitjor part de la història transbalsada d'aquest país durant 30 anys. Un relat molt recomanable.

Nota : * * * * * * *

12 comentaris:

Quico ha dit...

Lluís,

Pel que dius, molt recomanable. A veure si me'l passes.

Lluís Ribes ha dit...

Quan vulguis, Quico. El llibre està molt bé. Ja te¡l deixo quan et vagi bé....

Anònim ha dit...

Ai Lluís. Ets una passada de tio bo!!!!

Anònim ha dit...

Ai Lluís. Ets una passada de tio bo!!!!

Anònim ha dit...

El món n'està ple de gent que és molt cregudeta!! Abaixa els fums, Lluís!!!

Anònim ha dit...

Primer li dieu que és un tio bo, després que abaixi els fums, en que quedem? Tothom és com és!!!!I ell és .....Mmmmm....Millor m'ho callo!!!!je, je, bon rotllo!!!!

Anònim ha dit...

Aquest "ell és ..." està en sentit positiu o negatiu??? Perquè per opinar sobre una persona, el millor és conèixer-la a fons, penso jo!! I no tothom té la sort de conèixer al Lluís. Jo penso que he tingut molta sort de creuar-me amb ell!!

Anònim ha dit...

´Tranqui!!!!és encantador!!!!i si t'has creuat amb ell, et felicito!!!!

Anònim ha dit...

Ai mare, quines enveges que hi ha pel món!!! Un espai per parlar de llibres ara es convertirà en un racó de xafarderies!!

Anònim ha dit...

trEp!!!! Aquí tothom pot opinar. No passa res per parlar del Lluís. És molt bon paio.

Anònim ha dit...

Enveja? Quina enveja? Porque no te callas?

Anònim ha dit...

Ostres, hi ha coses que es veu que couen!!